Omschrijving

Een aantal jaren gelden besloten 8 vrienden, tussen pot en pint, om samen een duikopleiding te volgen. Enkele maanden later volgden de eerste buitenduiken in België en Nederland. Een jaar later gingen ze op duikvakantie naar het buitenland. Teruggekomen bekeken ze de foto’s en na het oprakelen van fantastische verhalen werd al lachend het plan gelanceerd om zelf een duikproject te starten zodat we ook in België in optimale omstandigheden zouden kunnen duiken.

Stilaan begon het idee te rijpen om een indoorduik centrum te bouwen waar gedoken zou kunnen worden tussen zoetwatervissen. Na een eerste succesvolle toetsing van de ideeën werd gestart met het uitwerken van de plannen. Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling met een uiteindelijke opening eind oktober 2016 tot gevolg.

Er worden maximaal 40 duikers tegelijkertijd in het water toegelaten. Zeker in het begin is het dus aan te bevelen om vooraf te reserveren, maar het is niet verplicht. Bij aankomst ter plaatse krijg je een electronisch polsbandje waarmee je gedurende twee uren toegang krijgt tot het duikcomplex en dat je kan gebruiken om je locker af te sluiten. Je hebt twee uur de tijd om je om te kleden en te duiken, en dat blijkt meer dan voldoende.

Al het duikmateriaal kan je ter plaatse huren, maar je kan ook gewoon je eigen spullen meebrengenmaar die dien je wel eerst te ontsmetten in speciaal daartoe voorziene spoelbakken.

Zeker meebrengen: (als je met je eigen spullen wil duiken)

natpak - zwembadvinnen - ontspanners - duikcomputer - bril - snorkel - backup lampje - fototoestel - duiktas

Zeker thuis laten:

trimvest - droogpak - buitenvinnen - duikbotjes - lood - duikflessen

De gescheiden kleedkamers op het gelijkvloers zijn ruim en voorzien van toiletten en douches. Maak hier nog even gebruik van het toilet want aan het duikbassin zijn geen toiletten beschikbaar. Eens je je zwemkleren aan hebt kan je met je spullen via de lift naar de vierde verdieping waar het eigenlijke duikbassin is gelegen. Daar kan je je spullen desinfecteren en neem je een duikfles, trimvest en de nodige loodpockets.

Het duikbassin met een doormeter van 38m en een diepte van 10m is opgedeeld in verschillende zones die met een bellengordijn van elkaar gescheiden zijn. Elke zone biedt de nodige bezienwaardigheden zoals auto's, een duikersbar, grotten, een mijngang, ... Verder zijn er 1700 vissen uitgezet waarvan er een aantal in de komende jaren zullen uitgroeien tot exemplaren van meer dan een meter lang. De watertemperatuur wordt voortdurend op 23°C gehouden, wat net te fris is om met een shorty te duiken. Een klassiek 5mm nat duikpak is ideaal. Handschoenen en een kap zijn niet nodig.

Download

Nieuws

28
jan
Als 2*I en 3*I meewerken aan de regionale KADERVORMING
 Deze interessepeiling is bedoeld voor 2*Instructeurs en 3*Instructeurs die willen meehelpen aan de regionale KADERVORMINGAan de hand van de ingevulde voorkeuren kunnen we vlot de juiste in...
28
jan
LIMOS outfit
 De LIMOS outfit kan je bestellen tot 10 februari. Alle richtlijnen vind je in onderstaand bestel formulier.Bedoeling is om dit zo om de 3 jaar te herhalen. De mogelijkheid tot b...
5
okt
Openingsuren camping receptie Zilvermeer
 Informatie voor het bekomen van het Zilvermeer abonnement duiken.
Meer nieuws...

Contact


 • 3511 Kuringen

  KBO 0450.431.772
  IBAN BE72 4500 5783 7116
  BIC KREDBEBB

 • Als koepelorganisatie vertegenwoordigen wij momenteel niet minder dan 30 aangesloten duikverenigingen.
  Wil je meer weten over één van onze aangesloten duikscholen, neem dan hier een kijkje op klik op onderstaande kaart op één van de icoontjes.

 • Zit je nog met een vraag? Geen enkel probleem, stuur ons gewoon een berichtje en we proberen zo snel mogelijk contact met je op te nemen.