• Binnen de duiksport bestaan er tal van mogelijke opleidingen en brevetten waaruit je kan kiezen. We geven je hieronder alvast een beknopt overzicht van de mogelijkheden. Wil je graag meer informatie over de inhoud van deze opleidingen, de voorwaarden, de kosten, ... dan verwijzen we je graag door naar de website van Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -sport of naar een van de duikscholen in je buurt.

 • Sportduiken

  Sportduiken

  Genieten van het prachtige onderwaterleven? Mooie planten, dieren en rotsformaties? Een zalige stilte? Dat kan je allemaal ontdekken als je leert duiken. Duiken is een prachtige hobby.

 • Jeugdduiken

  Opleiding jeugdduiken

  Ben je tussen 8 en 14 jaar? Kan je 25 m zwemmen? Dan kan je leren duiken in één van de jeugdduikscholen! Zweven in het water met de mooie wereld van Neptunus om je heen… de God van de Zee laat je een andere wereld kennen, een prachtige wereld met verborgen schatten, gezonken schepen met waterwezens in alle kleuren van de regenboog!

 • Technisch duiken

  Andere opleidingen

  Duiken met andere mengsels dan lucht of nitrox? Duiken met trimix? Dieper duiken? Langer verblijf onder water? Dan kom je op het domein van het echte technische duiken.

 • Mindervaliden

  Opleiding duiken met een handicap

  Ja hoor, ook mensen met een fysieke handicap of beperking kunnen leren duiken en op een veilige, verantwoorde en leuke manier mee genieten van de prachtige onderwaterwereld! We noemen hen de Wet Wheelers.

 • Veiligheid

  Opleidingen redding en veiligheid

  Wie garandeert de veiligheid aan de kant terwijl je aan het duiken bent? Wat te doen als je verstrikt geraakt aan een vislijn of in een visnet?

 • Biologie

  Biologie

  De Commissie Biologie heeft tot doel bij de NELOS-duikers de interesse en eerbied voor, en de kennis van het onderwaterleven te bevorderen. Ze organiseert regelmatig informatiesessie, themaduiken en specialisatieopleidingen biologie.

 • Onderwaterhockey

  Onderwaterhockey

  Onderwaterhockey is een intens fysieke competitiesport die zich voor een groot deel onder water afspeelt en waarbij men in teamverband met behulp van een stick een puck in het doel van de tegenpartij probeert te spelen.

 • Vinzwemmen

  Vinzwemmen

  Hou je van watersport en competitiesport, dan is vinzwemmen misschien wel iets voor jou?

 • Vrijduiken

  Vrijduiken

  De vrijduiker tracht één te worden met het water, door rust en complete ontspanning te zoeken. Onder water duiken, vrij van ademapparatuur, soepel en flexibel als een dolfijn.

 • Fotografie

  Onderwaterfotografie

  Leer hoe je de prachtige schoonheid van de onderwaterwereld in beeld brengt voor jezelf, vrienden en wie weet kan je met je foto´s of video´s ooit deelnemen aan wedstrijden.

 • Videografie

  Onderwatervideografie

  Leer hoe je de prachtige schoonheid van de onderwaterwereld in beeld brengt voor jezelf, vrienden en wie weet om je videobeelden van het onderwaterleven ooit te tonen op wedstrijden.

Nieuws

28
jan
Als 2*I en 3*I meewerken aan de regionale KADERVORMING
 Deze interessepeiling is bedoeld voor 2*Instructeurs en 3*Instructeurs die willen meehelpen aan de regionale KADERVORMINGAan de hand van de ingevulde voorkeuren kunnen we vlot de juiste in...
28
jan
LIMOS outfit
 De LIMOS outfit kan je bestellen tot 10 februari. Alle richtlijnen vind je in onderstaand bestel formulier.Bedoeling is om dit zo om de 3 jaar te herhalen. De mogelijkheid tot b...
5
okt
Openingsuren camping receptie Zilvermeer
 Informatie voor het bekomen van het Zilvermeer abonnement duiken.
Meer nieuws...

Contact


 • 3511 Kuringen

  KBO 0450.431.772
  IBAN BE72 4500 5783 7116
  BIC KREDBEBB

 • Als koepelorganisatie vertegenwoordigen wij momenteel niet minder dan 30 aangesloten duikverenigingen.
  Wil je meer weten over één van onze aangesloten duikscholen, neem dan hier een kijkje op klik op onderstaande kaart op één van de icoontjes.

 • Zit je nog met een vraag? Geen enkel probleem, stuur ons gewoon een berichtje en we proberen zo snel mogelijk contact met je op te nemen.